Edukacija pacijenata

. / Edukacija pacijenata
U savremenoj stomatološkoj praksi imperativ je potpuna bezbolnost i maksimalan komfor svake intervencije što omogućava primena lokalnih anestetika.
Pročitajte više
Odmah po nicanju zuba, na njima dolazi do taloženja glikoproteina i lipida iz pljuvačke i stvaranja nevidljive naslage (stečena dentalna pelikula ) koja je čvrsto vezana za zub. Dentalni plak nastaje tako što ovu naslagu naseljavaju  mikroorganizmi i druge organske i neorganske materije. Dentalni plak je osnovni uzrok parodontopatije.
Pročitajte više
Uvek koristiti četkicu srednje tvrdoće; ona je dovoljna za temeljno pranje zuba, a pri tome neće oštetiti desni. Zube prati najbolje posle svakog obroka, a najmanje dva puta dnevno - ujutru i uveče...
Pročitajte više
Izabrati odgovarajući konac. Najbolji su oni koji nemaju vosak na svojoj površini jer tako ne rizikujemo da bilo šta ostane između zuba. Izvući iz kutije oko 50 cm konca i namotati ga na prste. Nežno ga postaviti između zuba i povlačiti uz ivicu zuba u prostor između zuba i desni. Zatim konac povlačiti gore-dole vodeći računa da se ne povrede desni. Prelazeći na sledeći zub iskorišteni deo konca namotati na prst, a čist odmotati tako da za svaki sledeći zub koristimo čist konac.
Pročitajte više
Za oboljenja potpornog aparata zuba-gingivite i parodontopatije, kao i za sva druga oboljenja važi pravilo da ih je mnogo bolje sprečiti nego lečiti! Zato ćemo sada više pažnje posvetiti tome šta je to što svako od nas može da učini kako bi potpuno sprečio ili bar u mnogome odložio nastanak i razvoj ovih oboljenja.
Pročitajte više
 1 2 Sledeća 
Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25042 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25042
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata