Edukacija pacijenata

. / Edukacija pacijenata
Gubitak jednog ili više zuba prouzrokuje na prvom mestu poremećaj funkcije žvakanja, što znatno utiče na ostale funkcije našeg organizma, a isto tako dovodi do estetskih problema, stvarajući brojne neprijatnosti u svakodnevnoj komunikaciji.
Pročitajte više
Nakon četkanja zuba, tokom dana na njihovoj površini se stvara dentalni plak - meka naslaga koja se uspešno može ukloniti redovnim i pravilnim održavanjem oralne higijene. Ukoliko se dentalni plak ne ukloni, dolazi do taloženja minerala iz pljuvačke i stvara se zubni kamenac - tvrda naslaga koja se taloži na površini zuba, i koja je glavni uzrok nastanka parodontopatije. 
Pročitajte više
Odmah po nicanju zuba, na njima dolazi do taloženja glikoproteina i lipida iz pljuvačke i stvaranja nevidljive naslage (stečena dentalna pelikula) koja je čvrsto vezana za zub. Dentalni plak nastaje tako što ovu naslagu naseljavaju mikroorganizmi i druge organske i neorganske materije. Dentalni plak je osnovni uzrok parodontopatije.
Pročitajte više
U savremenoj stomatološkoj praksi imperativ je potpuna bezbolnost i maksimalan komfor svake intervencije što omogućava primena lokalnih anestetika.
Pročitajte više
 1 2 Sledeća 
Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29361 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29361
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata