Ortodoncija

. / Ortodoncija
Napredak u tehnologiji i materijalima u oblasti ortopedije vilica doveo je do povećanja broja odraslih pacijenata koji se odlučuju za ortodontsku terapiju. Razlog za ovo je pojava estetskih ortodontskih sistema i lingvalne ortodoncije. Takođe, prevaziđene su predrasude o starosnoj granici za ovu vrstu terapije.
Pročitajte više
Recidiv se definiše kao ponovna pojava anomalije koja je bila korigovana ortodontskom terapijom. Može se javiti nakon faze retencije ili čak u periodu retencije. Može biti delimičan ili totalan.
Pročitajte više
Krajem sedamdesetih godina prošlog veka u Sjedinjenim Američkim Državama pojavila se jedna nova tehnologija u lečenju odraslih ortodontskih pacijenata. Svesni značaja lepog osmeha a želeći da izbegnu efekat „train track“ koji daju metalni breketi zalepljeni za zube i žice koje ih spajaju, ukazali su na potrebu nastanka takvog ortodontskog lečenja koje se spolja zaista ne vidi. Pionir u ovoj oblasti bio je dr Craven Kurz, stomatolog iz Kalifornije, koji je prvi zalepio obične brekete sa unutrašnje strane zuba! Sjajni rezultati postignuti su kod pacijenata sa nekim manjim deformitetima. Time je stvoren novi deo ortodoncije LINGVALNA ORTODONCIJA i započeta je prava tehnološka revolucija u ovoj oblasti.
Pročitajte više
Ortodoncija je deo stomatologije koji se bavi ispravljanjem poremećaja rasta i položaja zuba.Ortodontski tretman se može sprovoditi:- u dečijem uzrastu, bilo da dete ima sve mlečne zube ili ima mlečne i stalne zube;- kod odraslih osoba koje imaju sve stalne zube.Terapija se može sprovoditi mobilnim aparatima (protezice), fiksnim aparatima (breketi nalepljeni na zube) ili kombinacijom obe vrste aparata.
Pročitajte više
Zbog izražene rasprostanjenosti i složenosti problema ortodontskih nepravilnosti, potrebno je preduzeti mere kojima bi se sprečilo nastajanje onih nepravilnosti na koje se može uticati preventivnim merama. Da bi se obezbedili optimalni uslovi za pravilan razvoj zuba, treba delovati još pre rođenja deteta. To znači da gravidnu ženu treba savetovati da kontrolisano uzima lekove, da se štiti od virusnih infekcija, da ne puši, da se pravilno hrani.
Pročitajte više
 1 2 Sledeća 
Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25709 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25709
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata