Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Поштовани,јуче сам добио јак ударац у пределу десне стране лица за време утакмице,ногом!Одмах сам након тога отишао у хитну,где су ми све детаљно снимили и обрадили уз констатацију да нема никаквих знакова прелома или било чега!Синоћ сам имао доста јаке болове,међутим,од јутрос осећам бол на нагли покрет вилица и у покушају да што више отворим вилице!Епицентар је уз само десно уво,где ме боли и на додир!У стању мировања немам никаквих болова,нема отока ни ти било чега...Утисак ми је да ми загриз од ударца није исти,и синоћ ми је доктор при притиску код оба уха,код десног додирнуоп тачку,која ме је баш јако заболела...Рођен сам са расцепом усне и одрадио сам доста тешких операција на самим вилицама,тако да ме је изузетно страх да било шта друго јаче од прегледа предузмем!Занима ме следеће-Ваше мишљење о самом случају након мог описа,шта би то могло да буде?!и који је ризик да не одем код максилофацијалног хирурга а у случају да ипак постоји прелом или шта већ друго...?!Чињеница је да ми је радијус кретања вилица умногоме већи него јуче.Унапред захвалан на одговору!

Borko Ribac - 12. 04. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Borko Ribac,

u pitanju može biti povreda temporomandibularnog zgloba, ali i prelom donje vilice. Za tačnu dijagnozu neophodan je klinički pregled i analiza Rtg snimka.

Savetujemo Vam da što pre posetite specijalistu maksilofacijalne hirurgije koji će detaljnim kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka utvrditi tačnu dijagnozu i odrediti adekvatnu terapiju.

Srdačno

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 24584 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
24584
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata