Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Cec dve godine mi stoji koren u mesu,juce me zaboleo i otekao pijem Dovicin dal ce otok spasti?

Andrea - 26. 04. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Andrea,

antibiotici predstavljaju samo pomožno sredstvo u terapiji, i ne savetujemo njihovu upotrebu na svoju ruku. Potrebno je ukloniti uzrok nastanka otoka, tj. sprovesti adekvatnu stomatološku intervenciju. 

Neophodno je kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka utvrditi stanje korena zuba, kao i kosti oko korena zuba, te ukoliko se zub može adekvatno izlečiti i sačuvati, potrebno je prvenstveno zub uzročnik ostaviti otvorenim radi drenaže zapaljenskog sadržaja, a nakon smirivanja simptoma sprovesti endodontsku terapiju (lečenje kanala korena zuba), a po potrebi i hirurško uklanjanje procesa oko vrha kroena zuba (apikotomija). Nakon toga zub se ojačava fiberglass kočićem ili livenom nadogradnjom, i izrađuje se keramička krunica.

Ukoliko stomatolog proceni da se zub ne može adekvatno izlečiti i sačuvati, nažalost potrebno je njegovo vađenje.

Savetujemo Vam da uradite Rtg snimak navedenog zuba i što pre posetite stomatologa, kako bi se utvrdila tačna dijagnoza i odredio adekvatan plan terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26226 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26226
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata