Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Cenjeni doktori, imam jedan problem. Moj zub, gornja jedinica, bila plombirana pre jedno godinu dana. Pre dva, tri meseca poceo je da se javlja bol na vruce(npr supa, caj). Pre dve nedelje poceo je da me boli konstantno, ne nesto preterano jako. Otisao sam kod stomatologa kod kojeg idem inace, a on je samo promenio plombu, nakon toga zub je bio ok. Medjutim pre nedelju dana poceo je da se javlja jak bol na hladno narocito, medjutim ja nisam siguran dal me to boli zub do njega(dvojka). Morao sam da pijem nesto da bih zaspao. Slikao sam taj zub i zub do njega, na snimku se nista ne vidi, kao sve izgleda ok, doktorka je skinula plombe sa oba zuba, I stavila lek, valjda kalcijum. Nakon toga zub(jedan od ta dva, mada ja sumnjam vise na jedinicu) me nije boleo dva dana I onda je opet poceo da boli, isto na hladno(voda, vazduh, iako je zatvoren) I nocu imam problem da zaspim. Zubi izgledaju ok spolja. Sta mislite da li ce morati da se vadi zivac, I kako ce dalje teci terapija? Hvala unapred.

Nemanja - 01. 02. 2009.
Odgovor i savet
dr Eleonora Čikarić-Stojanac
dr Eleonora Čikarić-Stojanac polivalentni stomatolog

Poštovani Nemanja,

spontani bol govori u prilog ili oboljenju zubnog živca ili postojanju parodontalnog džepa. Dijagnoza se postavlja na osnovu kliničkog pregleda, testova vitaliteta i analize snimka.

Bol koji se javlja samo na nadražaje (toplo-hladno)je posledica eksponiranog dentina( zubna supstanca koja se nalazi ispod gleđi ). Dentin može biti ekspiniran usled karijesa, neadekvatne plombe ili pojave abfrakcije na zubu ( defekt u vratnom delu zuba). Sve ovo ima za posledicu pojavu bola pre svega na hladno.

Nažalost, da bi smo postavili tačnu dijagnozu i plan terapije neophodan je pregled.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28750 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28750
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata