Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Da li je moguce da zub bude kao nov I izdrzljiv posle popravke izuzetno dubokog karijesa I kakve mogucnosti postoje da bi se to postiglo?

Sara - 16. 02. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Sara,

Postoji mogućnost da pri uklanjanju postojećeg karijesa dođe do otvaranja zubne pulpe ("zubnog živca"), u tom slučaju je potrebno sprovesti endodontsku terapiju (lečenje kanala korena zuba) i po završenom lečenju u kanal korena ugraditi fiberglass kočić radi njegovog ojačanja i postaviti ispun (bela plomba) ili keramičku krunicu.

Druga mogućnost jeste da ne dođe do otvaranja zubne pulpe pri uklanjanju postojećeg karijesa i tada se na zub postavlja ispun (bela plomba) ili se na tom zubu može izraditi keramička krunica.

U retkim slučajevima kod prisutnog izuzetno dubokog karijesa, nije moguća njegova sanacija, već je neophodno vađenje zuba. Kako bi se utvrdilo da li je zub moguće sačuvati neophodan je klinički pregled kao i analiza Rtg snimka pomenutog zuba, te Vam savetujemo da posetite stomatologa.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata