Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Da li je moguce kod svakog pacijenta nadoknaditi kost vilice ukoliko je nema dovoljno za postavljanje zubnog implanta, da li se desava da telo odbije vestacku kost koja je trebalo da zameni deo koji nedostaje i da li telo moze da ne prihvati kost koja je uzeta sa drugog dela tela pacijenta. Hvala.

Marko - 18. 01. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovani Marko,

u velikom broju slučajeva moguće je uspešno nadograditi kost viličnog grebena upotrebom veštačke kosti, koštanih zamenika ili pak autotransplantacijom kosti.

Naravno, uspeh nadoknade kosti zavisi umnogome od pravilne indikacije, opšteg zdravstvenog stanja pacijenta, loših navika (pre svega pušenje cigareta) kao i oralne higijene.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28985 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata