Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Da li se u zubu mora javiti neki predznak da je karijes dospeo do zubne pulpe ili ne?Posto mene nista ne boli,a imam utisak da je taj zub gotov...uvek kada odem kod zubara oni mi uvek zaobidju taj zub I bave se nekim drugim zubom a mislim da je taj problematicniji...Molim za savet

Majda - 25. 02. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Majda,

moguće je da dođe do odumiranja zubne pulpe ("živca") usled prisutne duboke karijesne lezije na zubu, i u velikom broju slučajeva može proći asimptomatski. Ukoliko nikakva terapija nije preduzeta, infekcija se duž kanala korena zuba širi na područje oko vrha korena zuba i nastaje hronični periapikalni proces (granulom, cista) koji takođe mogu biti asimptomatski. 

Kako bi se utvrdilo tačno stanje navedenog zuba savetujemo da uradite Rtg snimak navedenog zuba i odete na pregled kod stomatologa koji će po potrebi preduzeti adekvatnu terapiju.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27377 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27377
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata