Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

DANAS 21.11.2007 GOD TACNO JE 7 DANA OD VADJENJA ZUBA DONJA 6I VECSEDAM DANA ME BOLI RANA, TAKO DA SAM 16.1107 ZAVRSILA U HITNOJ POMOCI DA PRIMIM INJEKCIJU PROTIV BOLOVA.TO SE TE NOCI SMIRILO I NASTAVILO SUTRADAN DALJE.ISLA SAM KOD SVOG STOMATOLOGA KOJI TVRDI DA SE RANA ZAGADILA I DA JE PRAZNA NEMA KRVI PA ZATO BOLI.SVAKI DAN IDEM DA BI MI STAVIO GAZU NATOPLJENU U NEKI LEK NA RANU I TAKO 5 DANA.PRILIKOM VADJENJA ZUBA REKAO MI JE DA IMAM UPALU ZIVCA.DALI SE SMELO PRIBECI VADJENJU ZUBA PRI TAKVOJ KONSTATACIJI ILI PRVO LECITI UPALU. SAMOINICIJATIVNO SAM POSLE VADJENJA ZUBA PILA PENTREXYL 500MG .NAPOMENA DA JE VADJENJE ZUBA TRAJALO VRLO DUGO 5-6MIN ALI USPESNO CEO.KOLIKO TO MOZDA SMETA VILICI KOJA ME ISTO BOLI A CITALA SAM I O ALVEOLITISU.MOLIM SAVET STA DALJE AKO NE PRESTANE BOLETI. NEMA OTOKA

VERA JEVTIC - 21. 11. 2007.
Odgovor i savet
spec.dr Branislav Čukić
spec.dr Branislav Čukić specijalista oralne hirurgije - implantolog

Poštovana Vera,

alveolit il problem suve alveole, je relativno česta ( oko5%) komplikacija posle vadjenja. Najčešće se javlja u donjoj vilici i to baš kod molara kao kod vas.

Vaš stomatolog ne snosi ni najmanju krivicu što je došlo do ove komplikacije. Najčešći uzroci nastanka su ispiranje rane, gradja kosti ( čvrsta kompaktna , slabo prokrvljena) i narušavanje koaguluma mehanički.

Antibiotici su sastavni deo terapije, koja se bazira na ponovnom uspostavljanju koaguluma, a postiže se kiretažom rane pri čemu se alveola ponovo napuni krvlju. Postoje i brojni medikamenti predvidjeni za stavljanje unutar alveole tj. u njenu gornju trećinu. Verovatno Vaš stomatolog koristi neki od njih. Pomoć pri lečenju, ali samo pomoć može biti i grejanje tog dela vilice soluks lampom, pod kontrolom Vašeg stomatologa.

Biće sve u redu.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27377 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27377
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata