Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dete Ima 12 god pojavio se otok od zuba prvo je pio sinacilin I otok se smanjio Ali see nije povukao sad opet pije panklav na osam sati kako da smanjino Taj otok

Zarko - 17. 05. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Žarko,

antibiotici predstavljaju samo pomoćno sredstvo u terapiji, i ne savetujemo njihovu upotrebu na svoju ruku. Prvenstveno je potrebno zub uzročnik otoka otvoriti i ostaviti otvorenim, uz redovno čišćenje zuba nakon obroka, kako bi se omogućila drenaža zapaljenskog sadržaja kroz sam zub. Nakon smirivanja simptoma, ukoliko se zub može adekvatno izlečiti (što se može ustanoviti analizom Rtg snimka), neophodno je sprovesti adekvatnu endodontsku terapiju (lečenje kanala korenova zuba) i zub rekonstruisati.

Savetujemo da dete uradi Rtg snimak navedenog zuba i da zakažete pregled kod stomatologa kako bi se kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka utvrdila tačna dijagnoza i sprovela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27225 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27225
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata