Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Devojcica ima 1 i 8 mesca tacno,i gornje jedinice su prvo promenile boju,zatum su se okrnjile a potom.i ostali gornji zubici,sada jedinice imaju crnu boju,i iznad njih nalazi se fistula,nas stomatolog je napravio rupicu u zubu da bi gnoj izlazi kroz zub i da bi se smirila upala. Receno nam je da je najbolje da se izvade zubi iz razloga da ne bi pokvarili stalne,i da ne bi izazivali upalu. Zanima me da li je moguce da mlecni zubi pokvare stalne i da li mi i vi savetujete isto,jer smatram iz vise razloga da je jako stresno vaditi zube bez anestezije,jer ce tako navuci isto strah od zubara,a i pre svega vazno mi je zdravlje deteta,ako je to neophodno uradice se sta se mora,da napomenem samo da pije iz flasice i dalje ali samooo razblazen sok,bas malo soka,vise vode,i slatkise ne jede cesto. Koji je uzrocnik fistula i kvara mlecnih zuba,i sta je nakbolje uraditi?

Aleksandra - 28. 08. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Aleksandra,

detaljnije o karijesu mlečnih zuba možete pročitati ovde.

Mišljenja smo da je bolje što duže odložiti vađenje mlečnih zuba ukoliko je to moguće upravo iz razloga koje ste naveli.

Savetujemo da dete odvedete na pregled kod specijaliste za dečiju i preventivnu stomatologiju kako bi se utvrdilo stanje u ustima planirala dalja terapija. Ukoliko je, pak, neophodno vađenje zuba kod tako malog deteta to se radi u opštoj anesteziji.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28771 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28771
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata