Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

devojcica ima sest godina.zubici jos nisu krenuli da se menjaju,a nisu bas u najzdravijem stanju.pre nedelju dana primetili smo da se boja na desni promenila.pola je bledoroze,a pola(ka nosu i bradi) crvena.da li je to upala ili nesto drugo_

Ivana Stojanovic - 26. 10. 2016.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Ivana,

što se tiče nicanja zuba nemate razloga za zabrinutost. Oko 6. godine počinje nicanje stalnih zuba, nicanjem prvih stalnih molara (šestica), obično prvo u donjoj vilici. Nakon toga sledi nicanje donjih stalnih centralnih sekutića (jedinice). Iz razloga što prvo dolazi do nicanja molara, što nije praćeno gubitkom mlečnog zuba, roditelji često ne primete da zub niče ili je nikao.

Boja desni je anatomski, delom do same krunice zuba svetlo roze boje (pripojna gingiva), a delom ka usnama tamnije roze-crvene boje (pokretna gingiva). Samim tim je neophodan klinički pregled kako bi se utvrdilo da li je u pitanju anatomska karakteristika ili postoji određena promena.

Savetujem da sa detetom posetite stomatologa, po potrebi i specijalistu dečje stomatologije, kako bi se kliničkim pregledom stekao uvid u stanje zuba i okolnih mekih tkiva, a ujedno i dete upoznalo sa periodom smene mlečnih zubića.

Srdačno 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28187 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28187
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata