Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dijete mi ima 7,5 godina. Izraslo mu je dosta trajnih zubiju, gornje i donje jedinice, donje dvojke, a gore jedna lijeva dvojka i to ona koja je ispala prije desne. Desna ne pokazuje nikakve znakove da će izbiti već oko 6 mj kako je tu mliječna dvojka ispala. Snimka je pokazala da je zub u čeljusti. Koji mogu biti razlozi da ne izbija? Ima li razloga za brigu? Što se može poduzeti ako ne krene rasti? Hvala! Pozdrav, Ana

Ana - 18. 11. 2016.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Ana,

uzrok zakasnelog/onemogućenog nicanja može biti nepravilan položaj zuba u vilici, nedostatak prostora za njegovo nicanje, postojanje koštane, fibrozne prepreke za njegovo nicanje, i slično.

Još uvek nemate razloga za zabrinutost, naročito ukoliko snimak pokazuje da je zub prisutan. Savetujemo da posetite specijalistu dečje stomatologije radi kliničkog pregleda i analize Rtg snimka kako bi se procenilo da li postoje uslovi za nicanje zuba. Žvakanje hrane svakako može stimulisati nicanje zuba, a ukoliko postoji određena prepreka za njegovo nicanje dečiji stomatolog će Vas uputiti kod nadležnosg specijaliste (ortodonta, oralnog hirurga) po potrebi. Ortodontskom terapijom se može obezbediti prostor za nicanje zuba ukoliko postoj potreba, a oralno hirurški po potrebi se može ukloniti prepreka za nicanje zuba.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26942 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26942
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata