Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Djete mi je od 2godine palo i na stol nabilo prednje zube tako da je desna jedinica otisla prema unutra prema usnoj supljini i malo je islo krvi.zanima me da li je moglo doci do povrede zivca ili korjena kako ce to utjecati na trajne zube?

povredjeni zubic - 19. 06. 2016.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovani,

postoji mogućnost da je došlo do povrede zametka stalnog zuba, takođe, velika je verovatnoća da je usled traume mlečnog zuba došlo do odumiranja zubne pulpe ("živca"), a ne može se isključiti ni fraktura korena zuba. Savetujemo da dete uradi OPT snimak (veliki snimak zuba obe vilice) i posetite stomatologa kako bi se utvrdio tačan položaj mlečnog zuba, njegov odnos sa zametkom stalnog zuba, i slično. Na osnovu toga doneće se plan potrebne terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26862 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26862
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata