Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan
28.10 sam izvadila korijen koji je ostao od zuba broj 26. Krvi je jedva nesto malo islo i nije se spustila kako je zubarica ocekivala. Rekla je da postoji sanasa dok dodem doma da se spusti,ali nije. Rekla mi je da posto se nije krv spustila da se nece stvoriti krvni ugrusak i da ce se to upaliti i tako je bilo.
29.10 u poslijepodnevnim satima lagano je strana lica pocela oticati i boljeti. Jucer sam otisla zubarici koja mi je propisala lijek klavocin,ocistila ranu,ali krv se opet nije spustila. Rekla je da dok dodem doma i da odmah legnem na 30 min i dignem noge na poviseno da mi se spusti krv,ali nazalost ni onda nije.Zubarica se nada da ce sada biti sve uredu,ali kako ako se nije krv nije spustila i nije se stvorio krvni ugrusak koji je trebao ranu zatvoriti?Zasto mi se krv nije spustila?Ja pazim kako jedem,ali ne mogu do te mjere paziti da mi koja mrvica ne ode u otvorenu ranu. Da li smijem cime ispirati ranu nakon sto pojedem? Jako sam uplasena i strah me je da se ponovno ne upali od hrane. I sta dalje?
Unaprijed hvala
Lijep pozdrav

Margo - 31. 10. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Margo,

terapija alveolitisa - otežanog zarastanja rane nakon vađena zuba nastalog usled nepostojanja ili propadanja krvnog ugruška (koaguluma) podrazumeva kiretiranje (čišćenje) rane u cilju provociranja ponovnog krvarenja i stvaranja novog krvnog ugruška. Postoje i medikamenti koji se plasiraju u ranu (ne vade se) ili postavljanje jodoform štrajfne (koja se menja na 2 dana), kako bi se sprečilo ponovno propadanje koaguluma. U nekim slučajevima kiretaža se mora ponavljati sve dok se ne stvori kvalitetan koagulum u rani.

Ispiranje rane nikako nije dozvoljeno kao ni intenzivno mućkanje usta kako ugrušak ne bi ispao.

Savetujemo da se ponovo javite stomatologu, a po potrebi i oralnom hirurgu.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata