Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan! Danas sam prala zube, i primetila nesto cudno. Na jednom zubu sam videla 3 tackice veoma svetlo braon boje. Bila sam kod zubarke pre 2 meseca i rekla je da je sve dobro. Dve tackice su na povrsini zuba na vrhu, a druga je sa strane po sredini. Mnogo me plasi ova sa strane, jer je bas onako na sred zuba. Redovno perem zube, pogotovo nakon slatkih jela. Molim vas, pomozite mi. Hvala vam puno unapred.

Mina - 01. 10. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Stefan Mirković
dr Stefan Mirković polivalentni stomatolog

Poštovana Mina,

navedene promene na zubima mogu predstavljati pigmentacije, karijes, nekarijesne lezije, naprsline gleđi (infrakcije) i slično. 

Pigmentacije nastaju zadržavanjem pigmenata iz hrane (kafa, cigarete, čajevi, dodaci ishrani na bazi gvožđa, kao i prakticno sva hrana) na povrsinu zuba. One mogu nastati na svim površinama zuba.

Zavisno od uzroka nastana, kao i površine zuba na kojoj se nalaze, mogu se ukloniti na više načina (ultrazvučnim aparatom, laserom, poliranjem ili peskiranjem površine zuba itd.).

Za tačnu dijagnozu neophodan je klinički pregled.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28985 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata