Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan. Devojcica dve godine, juce je pala i sabila u vilicu levu jedinicu, viri malo ali je zub pod uglom 90°. Malo je krvarila i otekao joj taj deo iznad usne. Sta nam predlazete?

Jelena - 13. 03. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovana Jelena,

u slučaju traume mlečnog zuba kada dođe do utiskivanja zuba u alveolu, postoji mogućnost povrede zametka stalnog zuba zamenika. Da li će do povrede zametka stalnog zuba zamenika doći zavisi od više činilaca kao što su vrsta i jačina traume, uzrast deteta, pravac utiskivanja (intruzija) zuba itd. U navedenom uzrastu mala je verovatnoća oštećenja zametaka stalnih zuba, a intrudirani mlečni zub se najčešće spontano vraća iz alveole. Međutim ako se Rtg snimkom ustanovi da je on u kontaktu sa zametkom stalnog zuba, neophodno je vađenje intrudiranog mlečnog zuba. 

Savetujemo da dete odvedete na klinički pregled kod specijaliste za dečiju i preventivnu stomatologiju, kako bi se utvrdio stepen traume tvrdih zubnih tkiva i okolnih mekih tkiva i sprovela terapija po potrebi.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27605 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27605
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata