Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan, imam 15 godina i izgleda da mi se dvojka gore levo klati . Na sta to moze ukazivati i da li je to opasno ? Da li se zub ikako moze ucvrstiti?

Anonimus - 23. 10. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Anonimus,

ukoliko je reč o perzistirajućem mlečnom zubu, potrebno je analizom OPT snimka (snimak svih zuba gornje i donje vilice) utvrditi da li je prisutan zametak stalnog zuba u vilici, te prema tome odrediti adekvatnu terapiju.

Ukoliko je u pitanju stalni zub, uobičajeno je da se zub klati u fiziološkim granicama, a prekomerno klaćenje može biti uzrokovano prisustvo dubokog parodontalnog džepa, prisustvo patološkog procesa u kosti oko vrha korena zuba, fraktura korena zuba i slično.

Nažalost ovim putem, a bez kliničkog pregleda i analize Rtg snimka, nije moguće sa sigurnošću tvrditi o čemu je reč, te Vam savetujemo da posetite stomatologa kako bi se utvrdila tačna dijagnoza i odredila adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28991 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28991
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata