Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan. Imam 24 godina. Zamolila bih Vas za Vase strucno misljenje, i ako sam vec bila kod maksifacijalnog hirurga, koji nije nista narocito predlozio osim, meke hrane, vezbi, neprekomerenog otvaranja usta. Problem imam od srednje skole, koji je nestao od prilike pre dve godine i desilo mi se pre dva meseca kod stomatologa pri davanju anestezije, momentalno mi se ukocila vilica i krivila na levu stranu, preskakali zglobovi, previce pucalo i zatezalo, i mnogo bolelo nakon isteka dejstva anestezije, trebalo mi je 15 dana da se oporavim od otezavanog otvaranja usta, kao da sam imala neku oteklinu u zglobu preko koje je on preglabao, tesko sam jela i ostalo. Pritom sam pazila, pa mi se nakod deset dana pri jelu ukocila opet vilica, kocenje traje od 10 do 15 minuta. Preporuceno mi je vadjenje umnjaka koji trenutno nice na toj strani, i sestie sa desne strane. Moje pitanje je da li ce uvek tako anestezoja uticati na povredu moje vilice? Unapred hvala

Marta Milenkovic - 17. 02. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovana Marta,

navedena situacija i problem sa donjoviličnim zglobom se može, ali i ne mora ponoviti prilikom ponovne  aplikacije lokalnog anestetika. Ono što je važno, jeste da se sprovede adekvatna terapija za rešavanje problema sa zglobom.

Pored vežbi koje možete pronaći ovde, savetujemo da odete na pregled kod specijaliste ortopedije vilica- ortodont, kako bi se ustanovili uzroci nastanka pomenutih tegoba i razmotrile moguće terapijske opcije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26261 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26261
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata