Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan! Imam kcerkicu od 18 mjeseci kojoj su se gotov pa orunule gornje jedinice.Sa 9 10 mjeseci starosti prvo su se pojavile bijele tackice po zubima i poslije je to preraslo u smedju boju.U posljednje vrijeme ima ciste povis tih zubica iz kojih gnoj sam izlazi.moram napomenuti da ne pije iz flasice,redovno peremo zubice..Stomatolog insistira na vadenju tih zubica jer su puni bakterija i mogu poslije uticati na trajne zube.Vase misljenje vezano za moj slucaj?Unaprijed hvala.

lely - 01. 03. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana lely,

pre svega potrebno je otvoriti zube i uspostaviti adekvatnu drenažu zapaljenskog sadržaja kroz same zube, ukoliko postoji adekvatna saradnja sa detetom. Nakon svakog obroka potrebno je otvorene zube potpuno očistiti od ostataka hrane, kako se ne bi kompromitovala drenaža i kako ne bi došlo do pojave komplikacija, te ukoliko ne bude tegoba vađenje zuba se može odložiti.

S obzirom da je u pitanju cirkularni karijes koji je karakterističan za decu tog uzrasta, trebalo bi ukloniti uzrok njegovog nastanka, a pored redovnog i beskrekornog održavanja oralne higijene potrebno je obratiti pažnju i na navike vezane za ishranu što je bitan činilac u nastanku ove vrste karijesa. Više o svemu možete pročitati na našem sajtu u tekstu pod nazivom "karijes mlečnih zuba".

Iz svega gore navedenog savetujemo Vam da posetite specijalistu dečje stomatologije radi kliničkog pregleda, postavljanja tačne dijagnoze, i potrebnih terapijskih mera.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28750 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28750
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata