Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan imam pitanje posto mi je muz izvadio zub prije tacno 3 sedmice i na korjenu zuba je imao cistu i doktor mu je rekao da cista nije izasla prilikom vadenja zuba pijo je Antibiotik augumentin 5 dana ali i dalje ima bol i kaze da ima osjecaj kao da mu curi jos uvjek iz rane i ima jos otoka na obrazu gdje mu je vaden taj zub zubar mu je rekao da ce potrajati dugo posto je otvor veliki dali ce morati ici opericati tu cistu i dali je moguce da ga ponekad kompet gornja vilica boli jer je zib vaden u gornjoj vilici

Medina Hujdur - 06. 06. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovana Medina Hujdur,

nakon vađenja zuba bol i otok su uobičajene pojave i najizraženiji su drugog dana od intervencije. Narednih dana postepeno se smanjuje njihov intenzitet do potpunog prestanka. Sa druge strane, mekotkivno zarastanje rane traje u proseku dve nedelje.

U slučaju postojanja ciste porekla zuba neposredno nakon vađenja zuba u istom aktu uklanja se i cista kiretažom kroz ranu. Ukoliko to nije moguće, cistu je potrebno ukloniti hirurški.

S obzirom na to da je od intervencije prošlo tri nedelje, a otok je i dalje prisutan, kao i sekrecija iz rane, savetujemo da ne odlažete posetu oralnom hirurgu kako bi se utvrdio tačan uzrok nezarastanja rane i kako bi se preduzela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27674 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27674
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata