Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan. Imam problem sa lijevom dvojkom. Naime, uvijek mi je taj zub pruzao neku nelagodu i uvijek sam imao potrebu da ga diram i cackam prstima. I tako kako sam ga cackao, trosio sam ga. On je sad ispucan na par mjesta i tocno osjetim te rupice kroz koje mogu zrak ispuhat ustima. Ajde to i nije neki problem. Ali problem nastaje jednom mjesecno, mozda malo rijedje. Kad mi se nosnica (koja je inace uvijek zacepljena), kad se ona otcepi. Kad mi krene prolazit zrak kroz tu pokvarenu nosnicu, on se spusta nekako kroz te pukotine od zuba i doslovce pune mi se usta tim zrakom dok su mi usta zatvorena. Zrak mi izbija kroz taj zub. I budi mi nelagodu i napuhuje. Onda sve bude okej nakon dan dva kad se nosnica ponovno zacepi. Bio sam kod zubara (u njemackoj sam) i ne mozemo se sporazumit najbolje, ali on mi kaze da mi nije zub ostecen, a ja mohu jezikom napipat te pukotine i sa vanjske i unutarnje strane. Probao sam guglat sve ove simptome a nigdje ne mogu naci u cemu je stvar. Mislio sam prvo da je to na psihickoj bazi ali kad mi se ta nosnica otcepi, tocno osjecam kako mi zrak iz nje nekako probija kroz tu dvojku. To traje skoro godinu dana i jako me vec umara ta nelagoda. Molim vas pomoc

Emanuel - 19. 09. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Emanuel,

savetujemo Vam da posetite specijalistu otorinolaringologije ili maksilofacijalne hirurgije, moguće da nešto nije u redu sa podom nosne duplje ili gornjoviličnog sinusa.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26942 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26942
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata