Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan, moj dečko je vadio gornju sedmicu u delovima, raspao se zub, bio je upaljen i bol se prosirila do jagodice. Vadio je hitno kod zubara a ne kod hirurga. Zubarka mu je izvadila posebno korene, stavila gazu i pustila ga kući. Međutim gaza se brzo prepunila krvlju i krv je nastavila da curi iz rane tokom celog dana i noći. Otišao je sutradan na kontrolu i požalio se da ne može ni da guta ni da pije vodu a da se rana ponovo "ne otvori" i krene krv. Zubarka mu je već preko telefona rekla kako je to nemoguće i kako će da stane. Isto je ponovila i na pregledu. Već je drugi dan i krv je stala ali krene ponovo ako bilo sta popije ili pojede. Taj zub je bio problematičan jer se kod njega nalazila i cista, a bio je rizičan i zbog sinusa i trebalo je hirurg da ga operiše ali ispalo je na kraju da će zubar probati. Takodje kada je izvadila zub rekla je kako se vidi i kost. Da li je to normalno ili je rana prevelika pa je potrebno da se ušije?

Mina - 17. 07. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Mina,

potrebno je razlikovati sukrvicu, koja je uobičajena neposredno nakon vađenja zuba, od krvarenja (puna usta krvi) kada je potrebno što pre da se javite stomatologu radi zaustavljanja krvarenja.

S obzirom da je stomatolog kliničkim pregledom utvrdio da je zarastanje rane uredno, verujemo da nemate razloga za zabrinutost, a ukoliko ponovo dođe do krvarenja savetujemo da se što pre javite stomatologu kako bi se zaustavilo krvarenje i kliničkim pregledom utvrdilo o čemu je reč i preduzela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27369 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27369
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata