Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan, na donji petici otprilike jedna trecina zuba mi je ona kao kredirana bela boja, zub me ne boli uopste, ne reaguje ni na toplo ni na hladno, nemam nikakvih tegoba...pa me zanima jel to znaci da moze da se spase, da nije veliki kvar?

Zuba - 05. 12. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovani Zuba,

opisana promena najčešće ukazuje na takozvanu "belu mrlju", to je mesto demineralizacije gleđi i prvi simptom razvoja karijesa zuba. Dobra stvar je što se u fazi "bele mrlje" pojačanom oralnom higijenom i fluoroprofilaktičkim merama može postići remineralizacija gleđi i sprečiti razvoj karijesa. Napomenuli bismo i to da ukoliko je defekt gleđi već nastao, potrebna je sanacija karijesa zubnim ispunom (plombom). 

Obim kariozne destrukcije (ukoliko je prisutna) moguće je utvrditi tek na osnovu kliničkog pregleda te Vam savetujemo da zakažete termin kod stomatologa kako bi se postavila tačna dijagnoza i plan terapije.

Srdačno

Javite se svom stomatologu.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata