Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan,

Pre 6 meseci stavio plombu u zub koji je imao rupu,bolelo je na hladno i na zagriz. Doktor je stavio plombu i sve je bilo super do sad..
Pre nedelju dana se javio povremeni pulsirajući bol ali ne strašan,nisam pio nikakve lekove jer je podnošljivo.Da li da uzmem lek neki ili šta da radim?

Hvala unapred

Oskar - 13. 09. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Oskar,

uzrok navedenih tegoba može biti prisustvo i zapaljenje parodontalnog džepa u predelu navedenog zuba, kada je potrebno sprovesti adekvatnu parodontološku terapiju (uklanjanje zubnog kamenca i mekih naslaga, čišćenje i kiretaža džepa, aplikacija odgovarajućeg medikamenta).

Takođe uzrok tegoba može biti i oboljenje zubne pulpe ("živca") navedenog ili nekog od susednih zuba, kada je potrebno sprovesti adekvatno kanalno lečenje.

Nažalost ovim putem, a bez kliničkog pregleda i analize Rtg snimka nije moguće sa sigurnošću tvrditi o čemu je tačno reč, te Vam savetujemo da uradite Rtg snimak navedenog zuba i posetite stomatologa kako bi se utvrdila tačna dijagnoza i sprovela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27377 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27377
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata