Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan. Pre više od mesec ipo dana sam otišao kod stomatologa koji je otkrio da imam dubok karijes i stavio mi je lek na mesec dana (cink-oksid). Ja sam to trebao izvaditi još pre 2-3 nedelje, ali zbog ove situacije sa koronavirusom nisu me primili na intervenciju (rekli su da može da stoji još 2 nedelje). Prošle nedelje se navršilo mesec ipo dana od stavljanja leka i meni je juče deo te privremene plombe ispao. Ja sam odmah pozvao ali nisu hteli da me prime jer ti "nije hitno stanje". Znam sigurno da je otvoren zub jedna od gorih stvari jer to omogućava direktan prodor bakterija u zub. Moje pitanje je šta da radim sada, i kolika će biti šteta ostaviti zub otvoren?

Jovan - 05. 05. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Stefan Mirković
dr Stefan Mirković polivalentni stomatolog

Poštovani Jovan,

ukoliko nemate tegobe verujemo da nemate razloga za brigu. Naš savet bi bio da što bolje održavate oralnu higijenu sa posebnim akcentom na regiju pomenutog zuba, kako hrana i štetni produkti bakterija ne bi oštetili zub. Čim budete u mogućnosti posetite svog stomatologa kako bi se zub zatvorio definitivnom plombom.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26942 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26942
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata