Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan!
Pritiskom na zubno meso skroz gore(dakle ne točno iznad zuba,nego više odmah ispod usne) me jako zaboli. Zub me nijedan ne boli. Išla sam kod zubara i slikala sam sve zube(ortopan),na snimci se ne vidi ništa,udrio mi je sa instrumentom po zubima s te strane i nijedan ne reagira. Dakle,zub me ne boli na dodir,na rtg slici se ne pokazuje ništa,a dodirom na skroz gore zubno meso me zaboli. Jel moguće da zub ne boli,a da je unutra neki kvar? Napominjem da mi je zub plombiran. I da li to može biti opasno? Mislim,da li ta bol znači da je unutra nešto zagnojeno i da ne može van? Nisam otečena,jedino imam ružan okus u ustima i lučim previše sline.

Ana - 23. 03. 2013.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovana Ana,

obzirom da na zubu postoji plomba trebalo bi proveriti vitalitet zuba (određuje se električnim nadražajima, termičkim nadražajima ili započinjanjem intervencije bez anestezijena).

Negativan test vitaliteta upućuje na nekrozu zubne pulpe (nastaje kao posledica dubokog karijesa, traume... i zahteva lečenje korenskog/skih kanala zuba-endodntsko lečenje) što se na Rtg snimku ne manifestuje patološkim promenama.

S druge strane bolna osetljivost na dodir u regiji vrha korena može da bude posledica anatomske konfiguracije vilične kosti te površno postavljenog vrha korena.

Dakle, bez pregleda nismo u mogućnosti sagledati uzrok Vaših tegoba.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27377 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27377
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata