Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan,
Proteklih mjesec dana sam isla kod zubarke zbog upaljenog živca zuba (gornja 5ica), jučer mi je napunila mjesto gdje je bio živac i privremeno zatvorila zub. Danas sam išla slikat zub i otkriveno mi je da imam edem gdje je bio vrh živca. Od jučer trpim strašne bolove; bolovi u predjelu zuba, meso oko zuba, bol u sinusima, bol iza ljevog oka i glavobolja. Mene zanima dali je moguče da mi se infekcija proširila sve do sinusa i očiju, pošto su mi se simptomi razvili netom nakon zahvata? Inače pijem antibiotik i probiotik te ibrufen 600 ali mi ibrufen ne pomaže. Isto tako ibrufen mi je samo pomogao da otkloni bol u zubu ali ostalo me sve boli istom jačinom. Zanima me dali je moguče da su mi se razvili teži simptomi i kome se mogu još obratiti ako mi se simptomi ne maknu iako uzimam antibiotike.
Hvala unaprijed

Ena Ćalić - 06. 02. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Ena Calić,

mala je verovatnoća da je došlo do širenja infekcije u navedene regije. Bol zuba može da iradira ("širi se"), te verujemo da je bol u navedenim regijama porekla zuba.

Neposredno nakon adekvatnog kanalnog lečenja može se javiti blaža osetljivost zuba, a nekoliko dana zub može biti osetljiv na dodir, zagrižaj, kuckanje i slično, koja postepeno prolazi nakon nekoliko dana.

S obzirom da navodite prisustvo patološkog procesa u predelu vrha korena zuba, potrebno je da posetite stomatologa kako bi se utvrdilo da li je potrebno hirurško uklanjanje patološkog procesa (apikotomija).

Takođe, s obzirom na prisustvo intenzivnog bola, savetujemo Vam da posetite Vašeg stomatologa pre zakazanog termina kako bi se utvrdilo o čemu je reč, i kako bi se preduzela adekvatna terapija.

Srdačno  

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29302 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29302
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata