Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan. Svi zubi su popravljeni i uredu, medjutim nekada osjetim blagu bol u donjoj vilici (ugl. 5-ica i 6-ica) i ti zubi nisu ni bili popravljani. Pa me zanima sto bi mogao biti uzrok. I jos me interesuje sto se tice zubnoga konca. Posto su mi uglavnom zubi popravljani između njih. I plombe su izmedju zubi pa ne znam imam osjećaj kada prodjem koncem kao da se plomba razdvoji ili tako nesto.. uglavnom da li konac steti plombi. Hvala.

Edina - 11. 04. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Edina,

Kratkotrajan bol na nadražaj, koji prestaje odmah po prestanku dejstva nadražaja, može se javiti kao posledica ogoljenosti dentina usled prisustva karijesa, nekarioznih oštećenja (erozije, abrazije, atricije), prisustva neadekvatnog ispuna, parodontalnog džepa i slično.

Pojava produženog bola nakon prestanka termičkog nadražaja ili spontanog bola ukazuje na oboljenje zubne pulpe ("živca") i tada je indikovana kanalna terapija ("vađenje živca").

Za tačnu dijagnozu i plan terapije neophodan je klinički pregled i po potrebi analiza Rtg snimka od strane stomatologa.

Konac za zube ne može da šteti plombama, a osećaj koji navodite da se javlja prilikom prolaska konca između zuba, može da bude posledica zapinjanja konca za rubove plombi ukoliko su oni neadekvatni, tj. "štrče" van površine zuba, i tada je potrebna završna obrada ili zamena plombi.

Savetujemo Vam da posetite stomatologa kako bi se utvrdilo o čemu je reč i sprovela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28985 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata