Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan, .Vec 3-4 meseca imam peckanje i zarenje u ustima i na jeziku.Imao sam 3 puta stafilokoku u grlu i pio 3 puta antibiotike po antibiogramu i zadnji bris je negativan.Bris na kandidu je takodje negativan a ja i dalje imam iste probleme.Koristio sam daktanol gel,sodu bikarbonu, hexoral.Sada primecujem da mi je i jezik beo. a citam na internetu da uzrok moze da bude hiv ili neko ozbiljnije oboljenje, ali ja vec 14 godina a i pre toga nisam imao nikakvo rizicno ponasanje.Da li mozete da mi kazete kome da se obratim i koje pretrage da obavim.Da napomenem da sam otprilike u to vreme kada su tegobe pocele prestao da pijem lekove za smirenje i antidepresive.

Aleksandar Nikolic - 01. 03. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovani Aleksandre,

uzroci žarenja i peckanja u usnoj duplji, pored gljivične/bakterijske infekcije, mogu biti i neka opšta stanja organizma kao što su anemije, nedostatak nekih vitamina/minerala, autoimuna oboljenja, gastroezofagealni refluks, i sl.. Takođe, uzroci žarenja i peckanja može biti i postojanje dva različita metala u ustima, loša oralna higijena, alergija na komponente sredstava za održavanje higijene, prekomerna upotreba tečnosti za ispiranje usta...

Upotreba određenih medikamenata (naročito antidepresiva) se takođe smatra jednim od mogućih uzroka pomenutih tegoba.

Savetujemo da posetite specijalistu oralne medicine, koji će Vas uputiti na detaljnije pretrage kako bi se utvrdio uzrok Vašeg problema.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28497 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28497
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata