Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan. Već duže vreme me boli zub, Užasno se klima. petica desno dole,Imam 14 god.hvala

Uros Stefanovic - 19. 01. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovani Uroše,

ukoliko je reč o stalnom zubu, potrebno je kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka utvrditi o čemu je tačno reč i preduzeti adekvatnu terapiju.

Takođe, moguće je i da je u pitanju mlečni zub, koji je zaostao u vilici usled nedostatka zametka stalnog zuba zamenika (što se može utvrditi analizom Rtg snimka). U tom slučaju, mlečni zub je najverovatnije indikovan za vađenje, nakon čega savetujemo da se izvađeni zub nadoknadi najbolje ugradnjom implantata, ili izradom keramičkog mosta (što zahteva brušenje susednih zuba), nakon navršene 18. godine života. Do tada savetujemo izradu držača prostora.

Savetujemo da uradiš OPT snimak (snimak svih zuba gornje i donje vilice) i u pratnji roditelja posetiš stomatologa, kako bi se kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka utvrdila tačna dijagnoza i preduzela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28187 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28187
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata