Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan, vec duze vreme pokusavam da nadjem resenje, ali mi ne ide od ruke, na 5-ci gore sam imala plombu, koja mi je vremenom ispala, zatim je dugo zub bio otvoren, nisam imala neke smetnje i nista me nije bolelo, medjutim se desilo to da mi su desni gore otekli, i imala sam jedan mali baloncic na desnima, a preko obraza kad bih pipnula kao da nesto ima, kao da je neka upala i po nekad je cudno kada dodirnem, medjutim ja sam busila taj baloncic, i kako sam stalno to dirala, imam utisak kao da se spustio u zub i kao da je popunio ceo zub, inace sam stavila novu plombu. Po nekad to zna i da pulsira, kod dosta sam zubara isla, i niko ne zna sta je, a mene sve to vise i vise plasi, nista me ne boli, da li postoji neki lek za to ? I da, zatim mi se slicno desilo izmedju 6-ice i 7-mice mi se od jednom pojavila jedna rupica kroz koju su izasli desni, zub kao zub me nikada nije zaboleo vec me je bolelo meso koje se prikljestilo, vec 2 zubara su prepisali kako je to gangrena, i ne bi me culi kada bih im rekla da me zub nikada nije boleo sem kad dodirnem to meso koje se probilo iznad, medjutim su to nekako popravili, ali meni i dalje stoji otok, pa me zanima vase misljenje ? Hvala u napred

Aleksandra - 03. 11. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovana Aleksandra,

ukoliko je otok pozicioniran u projekciji vrha korena onda je njegov uzrok najverovatnije širenje infekcije iz obolele zubne pulpe ("zubnog živca") u okolnu kost i meka tkiva. U tom slučaju je neophodno sprovesti lečenje kanala korena. U drugom slučaju, ukoliko je otok bliži vratu zuba on je najverovatnije uzrokovan postojanjem i upalom parodontalnog džepa, u ovom slučaju je potrebno uraditi parodontalni tretman (uklanjanje zubnog kamenca i konkremenata, kiretaža parodontalnog džepa, itd.).

Da bi se utvrdilo o čemu je reč neophodan je klinički pregled i analiza Rtg snimaka zuba te savetujemo da uradite snimke zuba i javite se stomatologu, a po potrebi i specijalisti za bolesti zuba i endodonciju i parodontologu.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28984 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28984
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata