Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan. Zanima me kako da odrzavam ranu od izvadjenog zuba, sestica je u pitanju rana je ogromna nije mogao stomatolog da nadje koren koji se na snimku video. Ovo mi je 6 dan od intervencije imam prejake bolobe pogotovo nocu. Kako da znam da li postupam kako treba sa odrzavanjem rane i zuba. Hvala.

Aleksandra - 23. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovana Aleksandra,

iz pitanja se ne može sa sigurnošću zaključiti da li je zub na kraju u celosti izvađen ili ne.

Ukoliko je prilikom vađenja zaostao deo korena zuba, njega je neophodno izvaditi. Potrebno je da uradite snimak navedene regije i odete kod oralnog hirurga kako bi se zaostali koren izvadio.

Ukoliko je zub u celosti izvađen, a samo vađenje zuba bilo traumatično, moguća je posledična pojava bolova koji se smiruju nakon par dana.

Pojava jakih intenzivnih bolova, šest dana nakon intervencije nije uobičajena i  upućuje na razvoj alveolitisa (otežano zarastanje rane). U tom slučaju, neophodno je da odete kod stomatologa kako bi se rana obradila (kiretaža rane) u cilju provociranja svežeg krvarenja koje će omogućiti stvaranje kvalitetnog krvnog ugruška i time omogućiti zarastanje rane. Kada je u pitanju alveolitis, često je potrebno terapiju sprovesti u više poseta.

U oba slučaja neophodna je poseta stomatologu.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28984 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28984
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata