Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan, zub mi je naime otvoren već par meseci jer je prethodna zubarka lose odradila i raspao se skoro ceo i ostao otvoren. Naime, poslednje 2 nedelje mi se javila upala iznad tog zuba (zivac je izvadjen) a danas tokom dana mi je jos jedan deo tog zuba pukao na pola i trenuto se klima, ali se taj deo jos uvek drzi u korenu i ne mogu da ga izvadim. Zanima me da li takav zub može da se popravi opet pošto planiram kod stomatologa posle vikenda.. Hvala.

Anonimno - 21. 07. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani,

potrebno je kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka utvrditi stanje korena zuba kao i kosti oko korena zuba, te utvrditi da li se zub može adekvatno izlečiti i sačuvati ili je potrebno njegovo vađenje.

Ukoliko se proceni da se zub nije za vađenje, potrebno je endodontsko lečenje navedenog zuba, ojačanje fiberglas kočićem ili livenom nadogradnjom i izrada keramičke krunice.

Savetujemo Vam da uradite Rtg snimak navedenog zuba i posetite stomatologa kako bi se utvrdila tačna dijagnoza i sprovela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25509 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25509
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata