Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan.Imam 33god, i pre mesec dana mi se pocelo javljati sklocanje vilice na desnoj strani.Na gornjoj vilice sa desne strane mi fale dva zuba, a na donjoj 4.Da li je to uzrok, pocetku skljocanja vilice.Da li bi trebalo sto pre da namestim zube, i da procitao sam vas savet za vezbu zaskljocanje vilice( saviti jezik sto vise pozadi da dodiruje gornje nepce, ilagano otvarati usta), i mogu vama reci da kadatoradim, ni jednom nije doslo do skljocanja vilice.Kazite mi sta da radim, unapred hvala.Dejan.

dejan - 20. 04. 2021.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

   Poštovani Dejane,

jedan od razloga škljocanja, pucketanja i bola u viličnim zglobovima jeste i narušavanje visine zagrižaja usled gubitka zuba u bočnoj regiji. Pomenute tegobe nastaju i u slučaju postojanja loše navike stiskanja, škripanja zubima u toku sna, kod trauma, stresa itd.

Dakle, terapija se usmerava ka otklanjanju samih uzročnika promena u viličnim zglobovima što znači da je protetska nadoknada izvađenih zuba neophodna. Ako ste bruksista indikovana je izrada night garda.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28985 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata