Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan..kada sam dosla sa popravke zuba kuci(plombiranja sedmice),videla sam na trojci ogromnu belu fleku,kao da mi je pola zuba obelio sa nečim..uzasno se vidi..gornji deo zuba je zut,a vrh je dkroz beo!Sta da uradim,da li da slarmiram zubaru ili ce se mozda povuci samo?...Hvala

Alida - 11. 10. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Alida,

bela fleka koju spominjete najverovatnije predstavlja površinsku demineralizaciju zubne gleđi. 

Bele mrlje postaju bolje vidljive kad se osuši površina zuba, što stvara osećaj da se povremeno smanjuju i povećavaju.

Terapija demineralizacije gleđi zavisi od stepena iste. U stadijumu bele mrlje potrebna je perfektna oralna higijena i impregnacija zuba preparatima na bazi fluorida, kako bi se omogućila remineralizacija zuba. Ukoliko postoji defekt površine ili je u pitanju strukturna razvojna nepravilnost zuba potrebno je ukloniti oštećeno tkivo i postaviti ispun u odgovarajućoj boji zuba.

Savetujemo da posetiš stomatologa kako bi se utvrdio uzrok nastanka belih mrlja i po potrebi preduzela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26198 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26198
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata