Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan,pre 4-5 dana sam porpavljao 4 i nije bio neki veliki kvar,kada mi je stavljena plomba smetala mi je i naravno stomatolog mi je dao da zagrizem papir i odstranio mi visak,posle toga mi vise nije smetalo,kada je anestezija prosla kada jedem nesto tvrdo npr. čips ili kikiriki osetim nesto na zubu,ne mogu da kazem da je bol ali neki cudan osecaj,sada mislim da mi se "bol" smanjuje ali nisam siguran,pitao sam roditelje rekli su da me boli od popravke zuba i da ce proci,zanima me vase misljenje o ovome.Hvala unapred

Marko - 20. 07. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Marko,

bol nakon postavljanja plombe može biti posledica neadekvatne okluzije odnosno "visoke" plombe (kompozitne ili amalgam) kada nakon uklanjanjem "viška" plombe, nestaje i osetljivost na zagrižaj.

Problem koji opisujete takođe može nastati nakon postavljanja belih plombi na bočnim zubima što je prouzrokovano stvaranjem mikro/nano pukotine na spoju zuba i plombe.

U ovom slučaju osetljivost zuba na žagrižaj uglavnom spontano prolazi.

Međutim, ukoliko se bol nastavi i nakon 6 nedelja, potrebna je zamena plombe.

Savetujemo Vam da posetite stomatologa kako bi se utvrdilo o čemu je tačno reč i sprovela adekvatna terapija po potrebi.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29474 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29474
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata