Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

dobar dan,prije dvuje godine sam radila jedinicu odnosno radjen mi je most.evo vec dva dana me boli jedinica.ali ne boli na zagriz..boli me gornje meso od nje gde je zivac i taj bol ide sve do korena nosa. molim vas odgovorite.poz.

sandra - 14. 12. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Sandra,

Ukoliko je zub vitalan (nije "vađen živac") uzrok tegoba može biti oboljenje "živca",  u tom slučaju je neophodna endodontska terapija (lečenje kanala korena) zuba. U slučaju da je lečenje kanala korena zuba već urađeno, i da je ono adekvatno (vidljivo je na kontrolnom Rtg snimku), uzrok tegoba može biti prisustvo i inflamacija parodontalnog džepa. U tom slučaju potrebna je parodontološka terapija, ona podrazumeva uklanjanje mekih i čvrstih zubnih naslaga, kiretiranje džepa, aplikaciju određenih medikamenata, itd.

U slučaju neadekvatnog lečenja kanala korena zuba i eventualnog prisustva patološkog procesa u kosti regije vrha korena zuba, potrebno je uraditi retretman kanala korena, a po potrebi i oralno-hiruršku intervenciju (apikotomija/cistektomija).

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28991 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28991
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata