Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan,u 8 mj sam radila dole zube. U jednom danu su mi zbrusena 21 zub 11 gornjih i 10 dojnjih. Imala sam uzasne bolove,nakon tj dana su mi stavili navlake .. imala sam prva dva mj uzasne bolove a i sada nemogu da jedem sve i jedan zub me boli☹️☹️Neznam sta da radim??Gospodja sta mi je radila kaze da je normalno al moje prijateljice sta su radile niti jedna nema problema jedu kao da su njihovi zube..cak mi rekla da neslusam sta selo orica.i zanima me jak to da mi je odma nakon tj dana zacimentirala zube

Ivana - 12. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Ivana,

s obzirom da se žalite na svakodnevne bolove od dana cementiranja krunica, uzrok bola može biti preopterećenost zuba nosača krunica u slučaju kada zagrižaj nije usklađen.

Drugi uzrok bola može biti zapaljenje desni usled zadržavanja ostataka cementa kojim su krunice definitivno cementirane, zatim nepravilan odnos desni i krunica (krunice treba da su ispod desni odnosno da desni prekrivaju vratni deo krunica a ne da krunice "pritiskaju desni" ) ili nepravilna oralna higijena u predelu cementiranih krunica.

I na kraju uzrok bola može biti oboljenje zubne pulpe ("živca") nekog od zuba nosača mosta, kada je neophodno uraditi kanalno lečenje zuba.

Savetujemo da posetite Vašeg ili bilo kog drugog stomatologa kako bi utvrdio o čemu je reč i kako bi se preduzela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata