Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobar dan,vadila sam donji levi umnjak prosle srede. Hirurg je vadio,samo jednu kopcu sam imala,jer je ustanovio da ne treba da se sece. Amoksicilin sam pila 5 dana,konci skinuti juce. Bolovi su bili normalni prva dva dana,ali treci dan su krenuli bas jaki bolovi. Pila sam 3-4 nimulida na dan,ali sad pijem jedan dnevno i drzi me ceo dan. Boli me leva strana i gornja i donja vilica i svi zadnji zubi sa te strane. Doktorka je rekla da je rana cista i da me to verovatno boli zbog anestezije i da vezbam vilicu,a ako nastavi da me boli jos 4-5 dana,da dodjem da se cisti rana. Posle skidanja konaca me je bas jako bolelo,otvarala mi je vilicu na silu(znam da to mora). Inace,imam gastritis i ne bih smela vise da se trujem tabletama. Sta mi je ciniti ?

Andjela - 09. 11. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Andjela,

tokom davanja anestezije u donjoj vilici postoji mogućnost da dođe do povrede mišića. Tada može da dođe do pojave opisanih tegoba koje su prolazne i ne ostavljaju nikakve posledice. Više o trizmusu, mogućim uzrocima njegovog nastanka, terapijskim merama, vežbama za otvaranje usta koje pacijent samostalno izvodi kod kuće možete pročitati ovde.

Takođe, Uzrok Vaših bolova može biti i otežano zarastanje rane usled propadanja krvnog ugruška (alveolitis). U tom slučaju neophodno je stomatološkom intervencijom iščistiti sadržaj iz rane, i ujedno isprovocirati ponovno krvarenje, te formiranje novog, zdravog krvnog ugruška. Po potrebi se u ranu mogu aplikovati i odgovarajući medikamenti kako bi se olakšale tegobe i stimulisalo zarastanje rane. Takođe, potrebno je pregledom isključiti eventualno oboljenje zubne pulpe ("živca") nekog od zuba te regije.

Savetujemo da posetite Vašeg stomatologa kako bi se odredio tačan uzrok bola i preduzela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25974 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25974
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata