Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobro vece, e ovako, devojcica je pala i udarila zubic, gornju jedinicu, u pitanju je mlecni zub, ne klati se, ali zubic je otisao unutra, ne znam kako da objasnim. Nju ne boli, lepo jede, da li da ostavim tako, ili ipak moramo kod zubara, ne krvari, i ne klati se,ali ne stoji lepo. Hvala unapred na odgovoru

Snezana - 19. 10. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Snezana,

potrebno je kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka navedenog zuba utvrditi odnos utisnutog mlečnog zuba sa zametkom stalnog zuba.

Intrudirani zubi, zavisno od dubine utiskivanja i uzrasta deteta, najčešće se spontano vraćaju u prvobitan položaj nakon 1-6 meseci, međutim ukoliko se Rtg snimkom utvrdi da je zub u direktnom kontaktu sa zametkom stalnog zubapotrebno je njegovo vađenje.

Savetujemo Vam da uradite Rtg snimak navedenog zuba i što pre posetite specijalistu dečije stomatologije kako bi se utvrdila tačna dijagnoza i sprovela adekvatna terapija po potrebi.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27846 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27846
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata