Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobro vece,
imam problem a to je manji razmak izmedju jedini koji je 1-1,5mm ali mi ipak smeta,da li postoji nacin da se zubi skupe bez nosena fiksne proteze,jer sam nju vec nosio,i nazalost nije pomoglo.

Nemanja - 21. 06. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Nemanja,

u slučaju postojanja dijasteme (razmaka) između zuba, najbolja terapijska opcija jeste ortodontska terapija.

Druga opcija je izrada faseta (kompozitnih ili keramičkih), koje u zavisnosti od veličine, oblika i položaja zuba, mogu zahtevati minimalno brušenje zuba.

Savetujemo Vam da uradite OPT snimak (snimak svih zuba gornje i donje vilice) i posetite stomatologa koji će na osnovu kliničkog pregleda i analize Rtg snimka predložiti sve mogućnosti terapije.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27674 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27674
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata