Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobro veče,
Imam trinaest godina i kao mala sam imala ocnjake(gornje trojke ) i imali su neku rupu i stalno bi plomba odpadala.... Posle nekog vremena ja sam nekako polomila te ocnjake i mislim da vise nema korena, da su skroz izvadjeni, pa me sada zanima da li mogu da izrastu novi ocnjaci i ako mogu za koliko vremena s obzirom da imam trinaest godina, a ako ne mogu sta preporucujete da uradim?
Hvala

Ana - 15. 09. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Ana,

period nicanja gornjih očnjaka je između 11. i 12. godine, ali napominjemo da je nicanje zuba individualno i da su odstupanja od ovog perioda svakako moguća. Da bi znali sa sigurnošću o čemu je reč neophodno je da uradiš OPT snimak (veliki snimak zuba obe vilice) i sa roditeljima posetiš stomatologa kako bi se utvrdilo iz kog razloga nicanje zuba kasni. Analizom snimka i pregledom utvrdiće se da li su stalni zubi prisutni u vilici, kao i to koji je njihov položaj. Na osnovu toga može se praviti plan terapije ukoliko za njom postoji potreba.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27674 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27674
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata