Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Dobro vece.Imam jedan problem vec duze vreme.Moj suprug je anemican i ima mali hemoglobim 70.Posto je isao na sva moguca ispitivanja da vide kako gubi gvozdje i pri tom ustanovili da ima hemoroide i gastritis,a sve drugo je u redu,ja sam htela da Vas pitam da li je moguce da gubi krv zbog pokvarenih zuba.Ima ih dosta i jedino jos to nije pregledao.Hvala unapred!

Bojana - 03. 02. 2009.
Odgovor i savet
dr Eleonora Čikarić-Stojanac
dr Eleonora Čikarić-Stojanac polivalentni stomatolog

Poštovana Bojana,

oboljenja zuba mogu pod izvesnim okolnostima uzrokovati bolesti udaljenih organa i sistema - konsekutivna oboljenja,  kao što su: oboljenja srca, lokomotornog aparata(prvenstveno zglobova), oboljenja kože.....

Kvarni zubi ne mogu biti direktan uzrok anemiji i gubitku gvožđa, mada njihovo prisustvo sigurno nije dobro za opšte stanje organizma zbog mogućnosti pojave konsekutivnog oboljenja koje može dovesti do pogoršanja osnovne bolesti.

Poseta stomatologu radi sanacije zuba je u svakom slučaju neophodna.

Srdačno

 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27369 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27369
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata