Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Doktor je konstatovao gangrenu korena zuba kome je zivac izvadjen pre vise godinapreko snimka/. Prvo je otvorio zub i ostavio ga je otvorenim par dana da se drenira kako on kaze,zatim gaje ocistio i napunio kako sam ja cula "trakicom koa je natopljea nekim jedinjenjem joda... izatvorio. Rekao mi je da sto stoji 14 dana i ako me zub ne boli i ne otekne da ce biti dobro. On se plasi da je uplalakorena zuba hronicna i da zato nece dati povoljan rezultat. Medjutim od momenta punjenja, nakon par sati koren zuba u vilici je poceo jako da me boli i pulsira.Ne znam da li je dobro da uzimam sredstva protiv bolova, da li ce bol vremenom da se smanjuje ili da odem itrazim da mi to punjenje izvadi. Za sada nemm otok ali je bol konstatan nekad dosta neprijatan a kad popijem kafetin malo se smanji. Inace imam 49 godina i svi ostali zubi su mi sanirani i prisutni su u vilici. Unapred zahvalna Maja

Maja Vitas - 19. 11. 2009.
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Maja,

potrebno je da se obratite svom stomatologu kako bi se kanal korena ponovo tretirao i zub ostavio otvoren još neko vreme.

Ukoliko je na Rgt snimku uočeno postojanje periapiklnog procesa većih razmera (cista), samo endodontsko lečenje zuba nije dovoljno, odnosno neće dovesti do izlečenja. U tom slučaju potrebna kombinovana terapija:

- endodontsko lečenje zuba i

- apikotomija sa cistektomijom (hirurško uklanjanje obolelog vrha korena zuba i periapikalnog procesa-ciste).

Nakon toga zub je sačuvan u vilici.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25985 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata