Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Donjoj sestici je umrtvljen zivac, prosireni su kanali, ostalo je bilo samo da se popune, ali kako mi student radi ovaj zub i njihove vezbe traju kratko, profesor je rekao da mi stave neki dezinficijens i privremenu i da dodjem za nedelju dana. Mene je sledeci dan jako krenuo da boli zub, pa sam nazvala studenta i on mi je rekao da onaj dezinficijens nije trebao da se stavi (drugi profesor je rekao da se to ne koristi vec godinama i da je jako jak) i da pokusam da ako me jako boli izvadim sama privremenu i tu vatu. Ostalo je 4 dana do mog termina, mene i dalje bli zub, nisam cackala i vadila nista, jer se plasim da mi zub bude otvoren sa prosirenim kanalima. Da li da cackam ili da trpim bol jos 4 dana? :) I da li ce mi biti nesto, jer mi ovaj zub rade vec 4 meseca?

Sonja - 02. 05. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Sonja,

 bol može da bude posledica iritacije periapeksa tokom endodontske terapije, kada se vremenom postepeno smanjuje, i u tom slučaju pogrešno je otvoriti zub.

Sa druge strane otvaranje zuba može biti pomoć kod razvoja akutne gnojne upale.

Konsultujte stomatologa (studenta) koji je upoznat sa početnom dijagnozom i tokom terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29302 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29302
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata