Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Došlo je do pucanja jedinice,koja je bila pod mostom. Nakon skidanja mosta pokazalo se da je dvojka trula i ona je izvadjena. Stavljen je novi most jedinice i dvojka. No izmedju jedinice i dvojke joje nema ostala je mala rupa u koju kad gurnem cackalicu udaram u kocić koji drzi tu jedinicu koja je bila ostećena.Doktor mi je rekao da će se desni spustiti i pokriti tu rupu,za jedno dva,tri meseca no ja ne primećujem posle mesec i nesti više da se ta rupa popunjava.Perem nekom ruskom pastom na bazi zalfije u i aloa vere, i kuvam čaj od žalfije kojim ispirram desni. Hoće li se ta rupica zatvoriti, i da li postoji neko sredstvo za ubrzanje postupka spustanja desni da se popuni praznina,ili nesto drugo da se mehanički zatvori ta praznina. hvala unapred.

dale - 25. 02. 2016.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Dale,

desni su izuzetno osetljive i potrebno je vreme za njihov oporavak. Svaka mehanička iritacija može otežati ceo proces zarastanja stoga se savetuje pravilna tehnika održavanja oralne higijene, blaga masaža desni (jagodicom kažiprsta potrebno je desni "navlačiti" ka krunici zuba). Naravno, preduslov je adekvatno urađen protetski rad (most, keramička krunica) kako u estetskom, tako i u funkcionalnom smislu.

Što se tiče medikamenata, preporučljiva su sva sredstva koja utiču na epitelizaciju tkiva, rastvori za ispiranje usne duplje na bazi hijaluronske kiseline, i slično.

Pored toga, postoji mogućnost hirurško-parodontološke intervencije kojom se može uticati na pripoj desni, odnosno zatvaranje postojećeg prostora.

Ukoliko i nakon predviđenog perioda ne bude pomaka savetujemo Vam da posetite Vašeg stomatologa kako bi se ustanovilo o čemu je tačno reč i preduzela odgovarajuća terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25449 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25449
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata