Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Evo ovako, pre mozda vise od godinu dana jedan od zuba poceo je da se raspada usled uticaja karijesa sve do trenutka kada su se odlomili veci parcici zuba i ostavili sitnije parcice u desnima. nisam bio kod zubara jer nisam osecao bol , ali sada primecujem da me taj deo desni oko zuba kao i samo parce zuba boli. Primetio sam i neprijatan zadah iz usta. Da li zbog ovoga moze doci do hirurske intervencije i koliko ozbiljno to moze postati ukoliko se ne ode zubaru?

Aleksandar - 15. 06. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovani Aleksandre,

svaki zaostao koren predstavlja infektivno žarište (fokus), koje može da dovede do oboljenja udaljenih organa i sistema. Više o fokusima pročitajte ovde

Savetujemo da uradite Rtg snimak tog zuba i obratite se stomatologu, kako bi se na osnovu pregleda i analize snimka utvrdilo da li se zub može lečiti ili je neophodno izvaditi ga.

O tome da li je potrebno hirurško vađenje odlučuje oralni hirurg pre intervencije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27613 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27613
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata