Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Evo ovako zanima jedna stvar,prije nekoliko godina sam izvadio jedan zub i ostao mi je korijen. I prije mjesec dana mi je ta strana bila natecena i nakon par dana mi se smanjilo.Sad pored toga korijena od zuba imam kvrzicu koja se gnoji i svakodnevno puca i ponovo se gnoji.Posjetio sam stomatologa i on mi je rekao da to moram izvaditi. Sada me zanima dali se to smije vaditi ako se jos gnoji,i dali ce to jako bolit vađenje toga korijena,i dali može biti kakvih posljedica ako se izvadi korijen pod upalom.Molim vas da mi objasnite .Unaprijed zahvaljujem

Perica - 07. 03. 2009.
Odgovor i savet
dr Ivana Tadić
dr Ivana Tadić polivalentni stomatolog

Poštovani Perice,

svaki zaostao koren pogotovo ako je pod upalom predstavlja fokus tj. žarište infekcije u organizmu koji može da izazove brojne probleme; od opadanja kose i kožnih problema do oboljenja na udaljenim organima kao što su srce i kosti.

Zato je jedino rešenje vađenje zaostalog korena. To što je on trenutno pod upalom ne menja stvar, niti može da prouzrokuje bolove u toku vađenja, niti bilo kakve posledice posle. Eventualno, ako vaš stomatolog proceni da treba, možete dobiti antibiotsku zaštitu i to je sve!

Srdačan pozdrav. 

 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27862 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27862
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata